In mijn eigen kracht staan

Is je verleden belangrijk als je in je kracht wilt staan?
Jarenlang dacht ik dat ik door het verleden werd gevormd tot wie ik nu ben, in het bijzonder ook door de pijnlijke ervaringen. Ik dacht dat ik mijn verleden moest verwerken, oftewel helen, om volledig in mijn eigen kracht te kunnen gaan staan. Echter, mijn identificatie door mijn vroegere ervaringen werden gevormd traumatische ervaringen uit het verleden die hielden mij daar juist van af.
Mezelf bezig houden met mijn verleden was een tijd lang ook fijn, omdat het een verklaring oftewel rechtvaardiging gaf voor over hoe vaak ik mijn slecht voelden op veel momenten. Traumatische ervaringen uit mijn jeugd of vorige levens rechtvaardigden gevoelens van pijn, verdriet en afwijzing in het hier en nu. Die gevoelens mochten er dan zijn, omdat ze verklaarbaar waren en mij een gevoel van eigenwaarde gaven. Ik ben zo en het is niet anders dat gaf ontspanning. Het stelde mijn ego even gerust. Het maakte ook dat ik een volledig mens mocht zijn met al haar emoties.
Eigenlijk was er wezenlijk niets veranderd om geheel in mijn eigen nu en mijn eigen zielskracht te kunnen kunnen gaan staan. Ik keek nog steeds op de zelfde manier naar het verleden. Alles was mij overkomen en ik moest er mee leren dealen. Door me met mijn verleden te blijven identificeren, kwamen er alleen maar meer traumatische ervaringen die moesten worden geheeld. Er kwam geen einde aan. Toch waren het slechts excuses die ik kon gebruiken om niet werkelijk in mijn’eigen kracht te kunnen of willen staan, daar was blijkbaar nogal bang voor.
Op het moment dat ik dit vluchtmechanisme doorzag en stopte met deze identificatie, ging ik helder door de ogen van mijn ziel zien. Mijn verleden vanuit haar hoger bewustzijn en voelde meer liefde voor mijzelf en de medemens en de natuur. Dit hielp mij ook om wel in mijn energie te kunnen staan en mij goed en gelukkig te mogen voelen. Ik ervoer dat ik mijn ziel vrij en ontspannen konden zijn en gelukkig.Nu is en bestaat enkel het hier en nu. Helder zag ik en voelde ik, dat niets mij ooit tegen de wil van mijn ziel is overkomen. Elke ervaring, pijnlijk en zonder identificatie met mezelf die persoonlijk was. Hypnose of zelfhypnose mij wezenlijk veel verder gebracht.
Door mijn verleden helder te zien, krijg ik kracht in het hier en nu. Ik hoef niet meer terug te reizen naar het verleden, om daar in mijn traumatische ervaringen, verklaringen te vinden of dat nog te helen het verleden is weg dood n.l. Volledig aanwezig te zijn in het hier en nu, dat heb ik bereikt met zelfhypnose.
Nu kan ik het verleden vanuit het juiste perspectief te zien, dat maakt dat ik volledig in mijn kracht kan staan. Het is een keuze geweest, ik ben vrij. Het is mijn natuurlijke staat van zijn die ik bereikt heb met elke dag een week zelfhypnose toe te passen. Interessant om te zien hoe snel en helend zelfhypnose kan zijn en werken en ik nu zo van geniet, volledig in het hier en nu te leven volledig in mijn eigen kracht. Door door te gaan met zelfhypnose ben ik waar ik nu ben en realiseer ik mij dat de dingen die zijn, zijn in het nu en de toekomst! Elke seconde die je niet geniet is een verloren seconde die je nooit meer terug krijgt n.l.